martes, 15 de febrero de 2011

"Medusa Jones" nou recurs educatiu sobre el medi ambient!

Els pares d'un dels meus alumnes, m'ha portat aquesta notícia, penso que és interessant que la compartim i reflexionem sobre aquest nou recurs.

Va dirigit a les escoles de primària de Catalunya, és un programa animat que es pot descarregar en la xarxa, ha sigut creat per Leitat.

Aquí us deixo la pàgina per treballar aquest tema: Penso que és molt interessant inculcar els hàbits i els coneixements als nens sobre el tema del medi ambient, ja que el seu respecta i la seva cura depèn de l'actitud amb la que cadascun de nosaltres opti.

http://www.medusajones.cat/alumne.php


Aquí està la pàgina oficial per si voleu informar-vos més o voleu, com a profes, fer servir aquest recurs:

http://www.medusajones.cat/


Què és exactament?

MedusaJONES és una Unitat de Programació de l’Àrea de Coneixement de Medi Natural adreçada als alumnes de primer cicle de primària amb l’objectiu que, a través de les aventures de MedusaJONES, l’alumne prengui consciència dels efectes del canvi climàtic sobre la biodiversitat marina.

Tot i que en gaudim, ens ofereix els seus recursos i convivim amb ell, el mar continua sent un gran desconegut pels humans i no deixa de sorprendre’ns amb indrets i espècies meravellosos. Malauradament i, tot i que no es vegi a simple vista, el mar i els seus habitants pateixen molt directament els resultats nocius del desenvolupament humà ja sigui en forma de contaminació marina o de canvi climàtic.

Les aventures de MedusaJONES presenta una iniciativa educativa que esperem desperti l’estima i la sensibilització dels més menuts envers al mar per tal que adoptin, des d’aquesta estima i respecte, la convicció que la conservació del nostre món és cosa de tots i, per tant, les seves accions són imprescindibles i molt valuoses.

En base a dos contes animats, la protagonista MedusaJONES i els seus amics transportaran als infants a la bellesa dels fons marins, coneixeran el món en el que viuen i entendran la situació que pateixen els seus habitants per, finalment, aprendre com hi poden col•laborar per tal que el mar sigui un indret millor.

Esperem que MedusaJONES agradi i il•lusioni i, sobretot, eduqui als més petits en la conservació dels nostres mars i el nostre planeta: d’ells depèn el nostre futur.

Benvinguts a MedusaJONES i gaudiu de l’aventura!
Vols conèixer MedusaJONES? >T’oferim un petit tast...



  • Nosaltres si treballem a favor del medi ambient, i tu?

Gràcies pares per la informació, penso que aquest blog comença a tenir un altra sentit més enriquidor!

No hay comentarios:

Publicar un comentario